27. syyskuuta 2012

Laiska blogisti ilmoittautuu

... viimeiseen tämän blogin kirjoitukseensa.

Kahden vuoden pestini Satakorkean puolipäiväisenä suunnittelijana päättyy syyskuun lopussa eli ihan kohta.

Satakorkean yhteistyö sen sijaan ei pääty. Suunnittelijan pesti jatko on vielä käsittelyssä, mutta selvinnee pian. Mutta muuten, mitä kuuluu itse toiminnalle?

Kiitos kysymästä, kuuluu monessa asiassa hyvää. Esimerkiksi verkko-opetuksesta on seminaari maaliskuun puolivälissä - edellinen oli tosi hyvä, joten tätäkin odotetaan innolla! Ja toinen esimerkki: kansainvälisyysryhmä on aktivoinut, ja sillä on hyvä draivi päällä. Myös yliopistokeskus laajentaa englanninkielistä opetustarjontaansa. Aitoja yhteistyötilaisuuksia on paljon.

Yhteistä opetusta on, vaikka tarjonta - ja hyväksluvut - ovat edelleen hieman sekavia ja jossain kohdin olemattomia, eivätkä opiskelijat joko löydä tarjontaa tai eivät ole siitä kiinnostuneita. Molemmat syyt pätevät. Tehtävää siis on, niin kuin olen tainnut monessa blogitekstissänikin sanoa. Silti, on myös edistytty: liiketaloudessa ja kauppatieteissä yhteistyö näkyy jo opetussuunnitelmatasolla, ja monessa muissa paikoissa toteutuksissa tapahtuu paljonkin (vaikkei se näykään lukuina tilastoissa), ja opintopisteitä kertyy esimerkiksi tutkimus- ja kehittämishankkeissa. Ja jopa joustavan opinto-oikeuden tarjontaa on jo saatu selkeytettyä: nyt SataJOO-sivuilta aukeaa todellinen tarjonta Satakunnasa, eikä kokonaisia emokorkeakoulujen opinto-oppaita.

Moni jo odottaa yhteistä kampusta. Missä se mahtaa sijaita?

Joka tapauksessa: hyvät hommat jatkukoon!

Anne