15. helmikuuta 2011

Koskaan ei voi tietää, mikä idea kantaa

Innostuin heti, kun kuulin Apparaatista. Sitä suunnitellut porukka kysyy hyviä kysymyksiä:

- Kykeneekö nykyinen innovaatioympäristö riittävässä määrin kohtauttamaan yrityksiä, korkeakouluja, kehittämisorganisaatioita ja potentiaalisia innovaattoreita laaja-alaiseen ja moniammatilliseen yhteistyöhön?
- Onko satakuntalainen korkea osaaminen täydessä hyötykäytössä?
- Syntyykö meillä potentiaaliin nähden riittävästi uusia innovaatioita ja uutta yritystoimintaa?

Vastaus on välttämättömän diplomaattinen: "Mielestämme nykyiset toimintamallit ja toimintatavat ovat hyviä, mutta ne voisivat olla vieläkin parempia. Apparaatti täydentäisi hyvin nykyistä innovaatioympäristöä - - - "

Apparaattia luonnehditaan törmäyttämis- ja kohtaamispaikaksi, joka madaltaa yritysten ja opiskelijoiden kynnystä työskennellä muualla ja muiden kanssa. Hurraa! sanoo bloggaaja. Ihmisethän työt tekevät - ja avitus heidän (ei vaan meidän!) kohtautauttamiseksen(mme) ei ole ole pahitteeksi.

Satakunnassa toimii tuhansia yrityksiä. Pieni osa käyttää alueen kehittäjäorganisaatioiden ja korkeakoulujen palveluja. Apparaatti on "kevyt, helposti lähestyttävä malli, johon uskaltaa tulla innovoimaan ja kehittämään omia ja muiden ideoita." Se on konkreettinen innovointiyhteisö/ympäristö, ei vaadi uusien organisaatioiden perustamista, ei ole minkään yksittäisen organisaation oma juttu, vaan yhteinen juttu.

Ja vaikutusalueena koko maakunta. Juuri tällaista tänne on kaivattu. Hanke kuulostaa niin hyvältä, että en ole ollenkaan varma siitä että se saa heti rahoitusta. Toivon olevani väärässä.

"Koskaan ei voi tietää, mikä idea kantaa." Se on nähty monen menestyvän yrityksen historiassa.

Anne

PS. Sitaatit ovat Apparaatin hankesuunnitelmasta.